FELNŐTT ÉS IFJÚSÁGI EDZÉSEK

Miért Kung fu, Mit nyújt a kung fu?

deodato-bruce-leeeeee-by-seiya13-18476 (1)Mi is az a kung fu? A szó jelentése valamely magas szintű tudás elsajátítását , ez esetben egy harcművészet elsajátítását jelenti. A Harcművészet magában foglalja nem csak harci technikák elsajátítását, hanem sok egyéb képességet is:

Kondició, állóképesség, koordináció

Ahogy minden sport vagy mozgásforma rendszeres gyakorlása ad egyfajta erőnlétet, kondíciót, így természetesen a kung fu is. De a kung funál ennél egy kicsit többről van szó.

A kung fu más sportágakkal ellentétben, nem egy területre, testrészre helyezi a hangsúlyt, hanem egyaránt fontosnak tart minden területet, és mindennek külön figyelmet szentel.

Ezeket persze befolyásolják némely körülmények, úgy mint(az évszakok ezért  máshogy néz ki egy edzés télen, és máshogy a melegebb időszakokban) az egyéni képességek, célok.po-like-what-nagy-18506

Természetesen minden ember más és más: különböző állóképességgel, erőnléttel, akarattal, kitartással, más és más céllal rendelkezünk. Ezért lényeges, hogy mindenki megtalálja a kung fu-ban azt, amire szüksége van.

Fizikai erőnlét

Ahogy nő a fizikai erőnlétünk, úgy nő vele az életenergiánk, és az életkedvünk is. A mindennapi életben szükségünk van az erőnkre, de a mai rohanó világban még inkább az energiákra.

tigris-i-believe-i-can-fly-nagy-18509Önbizalom, magabiztosság

Mindenki vágyik arra, hogy a kisugárzása és megjelenése, fellépése megnyerő, lehengerlő legyen. Ezt pedig csak kellő önbizalommal, magabiztossággal lehet elérni. Ha képes vagy küzdeni, kitartó vagy, bármely sportágban megtalálhatod önmagad.

Önfegyelem, kontroll belso-beke-nagyuj-18518

Mai stresszes világunkban észrevehetjük magunkon, hogy gyakrabban jövünk ki a sodrunkból, mint kellene, vagy akarunk. Ezen könnyen segíthet a kung fu, hiszen ismerjük a mondást: “ép testben ép lélek”. Ha hallgatunk a belső énünkre, sikerül egységbe hoznunk testünket és lelkünket, a mindennapi életben is könnyebben birkózunk meg a nehézségekkel, kevésbé leszünk ingerlékenyek.

Koncentráció, kitartás

Kitartás és koncentráció nélkül nem érhetünk el sikereket, akár az iskolára, akár a munkára, akár a kung fu-ra gondolunk. Az edzés segít fejleszteni a koncentrációs készségünket, és növeli a kitartásunkat. Ha kitartóak vagyunk, a sikerélmény sem várat magára túl sokat, a sikerélménytől magabiztosabbak leszünk, több lesz az önbizalmunk, amitől a tartásunk, kisugárzásunk és az önbecsülésünk is javulni fog. Mindezek a mindennapi életünk szerves részei, fontos momentumai.

Nézőpont, világszemlélet bővítése

Egy csapat tagjává válni

Talán  mindenki emlékszik még arra, milyen érzés is volt gyerekként egy csapat tagjaként játszani, akár a sportban, vagy az óvodában, iskolában, és hogy ez milyen jó érzés volt. Felnőttként is szükségünk van arra, hogy egy közösség tagja legyünk

Golden Tiger’s Kung Fu

375818-558235654202696-2069030359-n-18425

Érdeklődni és jelentkezni : 06-70-450-4723