CHIU CHI MAN

chiu-chi-man-19029Chiu Chi Man

Chiu Chi Man Mester 1924-ben csatlakozott a Hong Kong-i Chin Woo Szövetséghez, hogy Északi Shaolin Stílust tanuljon. Először Cheung Shu Ching Sifu tanította a Shaolin Tam Tui rendszerre, majd később két másik mestertől tanulta a Tam Tui stílust, Mu Yuk Kei és Chui Lin Wor Mesterektől. Tanult még Chui Lin Wor legjobb tanítványától, Bak Lin Sai-tól is.

A 6 éves, hatalmas erőfeszítéssel és elhatározással járó munka utáni eredmény nem elégítette ki a Mestert, és ezért elment, hogy Saskarom és Tai Ji Quan stílusokat tanuljon a Ching Woo Szövetségen belül. Ebből az időből származik az a felvétel, amelyen Chiu Chi Man Mester egy haladó, összetett Saskarom formagyakorlatot mutat be, amely néhány alacsonyabb szintű forma elemeit használja fel.

lokwangyu-and-chiuchiman-190381930-tól Low Kwang Yu Mester Hong Kongban tanított tovább a Chin Woo Szövetségnél. Ng Po Cheng Tai Ji Quan Mester mutatta be Chiu Chi Man-t Low Mesternek, és ekkortól tanult Low Mester keze alatt. Low Kwang Yu Mester magántanítványaként, és nagyon sok edzéssel Chiu Chi Man nagyon jó eredményeket ért el. 1933-tól Chiu Chi Man Low Mester Segédinstruktora lett, és a Mester távollétében teljes felelőséggel vezette az osztályokat. Ugyanebben az évben Chiu Chi Man-t jelölték ki a Chin Woo Szövetség Kínai Harci Művészetek osztályának Főosztályvezetőjévé.

Amikor Low Mester hat évre elutazott, Chiu Chi Man Mester vette át az oktatás terhét. Ezen idő alatt azonban többször találkoztak, és együtt utaztak el Guangzhou-ba, Kínába és a környező oszágokba, hogy Kung-Fu bemutatókat tartsanak.

master-chu-chi-man-straight-sword-19032Később, a Hong Kong -i gazdasági válság hatására a Chin Woo Szövetségnek be kellett zárnia. 1938-ban Chiu Chi Man Mester és Kung-Fu testvérei megalapították a Man Keung Atlétikai Szövetséget Hong Kong-ban. Chiu Chi Man Mester lett a főtitkár, és Low Mester a Főinstruktor és a vezérigazgatója a Szövetségnek. Chiu Chi Man Mester gyakran csinált bemutatókat egész Hong Kong-ban és az Új Területeken, színházakban és nyitott területeken szervezett adománygyűjtő rendezvényeken.

Nem sokkal később kitört a Csendes-Óceáni Háború (máig így nevezik keleten a II. világháborút), és a Man Keung Szövetségnek is be kellett zárnia, Low Mester pedig arra kényszerült, hogy visszatérjen Shantung tartományba, szülőföldjére, míg Chiu Chi Man Mester Hong Kong-ban maradt. Chiu Chi Man Mester nagyon fontos promóciós tevékenységet űzött a Hét Csillag Imádkozó Sáska Stílus érdekében. 1956 áprilisában Chiu Chi Man Mester és más Kung-Fu stílusok mesterei egy utazó bemutatócsoportot alakítottak, és elutaztak Taiwanra, ahol a Peng Hu szigeteken állomásozó kínai katonáknak tartottak előadást. Ezután elmentek Ping Tung-ba, Kaohsung-ba, Tainanba, Mt. Phoenixbe és a Fisherman Szigetekre.

lee-kam-wing-and-chiu-chi-man3-19035Chiu Chi Man Mester sosem feledte mestere iránti mélységes tiszteletét és köszönetét, és mesterének nagy álmát, hogy a Hét Csillag Imádkozó Sáska Stílust eljuttassa mindenkihez. Chiu Chi Man Mester volt még a Luo Klán Harcművészeti Klubjának Főinstruktora, a Chiu Chi Man Fizikai Edzés Klub elnöke, a Hong Kong-i Harcművészeti Szövetség Fejlesztési bizottságának tagja, permanens örököse a Hong Kong-i és a Kowloon-i Északi Hét Csillag Alumni Szövetségnek és alapítója a Lee Kam Wing Harcművészeti Egyesületnek.