LEE SAN CHINE

kungfu-mester01-18858Lee San Chine

Más fordításokban: Li San Jian, Lee Sam Gin, Li Zhi Zhan. Híres beceneve a Li Kuai Shou (Gyorskezű Li) volt.

Shantung tartomány Haiyang járásában született. A Zöld Sárkány Taoista Templomban találkozott Sing Sillel. A Taoista szerzetes segített Lee San Chine-nak, hogyvisszaverjen egy rablótámadást, és barátságuk ekkor kezdődött. Látván, hogy Lee San Chine őszinte ember, Sing Sil megtanította neki az Imádkozó Sáska stílust a maga teljességében. Miután befejezte tanulmányait Sing Silnél, Lee San Chine egy biztonsági szolgálatot alapított. Pénzért óvta a karavánokat, amelyek értékes árukat szállítottak. Lee San Chine szolgálata egész Kínában gyorsan elhíresült megbízhatóságáról. A helybeli banditák nevezték el villámkezűnek, mivel senki sem akadt, aki le tudta volna győzni.

Ahogy Lee öregedett, elkezdett gondolkozni azon,hogy még nem tanította a stílust senkinek, és attól félt, hogy az a stílus, amely olyan jó megélhetést és hírt hozott számára, ki fog halni. Hatvan éves korában a Mester elkezdett utazgatni, hogy megtalálja azt az embert, aki elég értékesnek találtatik majd, hogy megtanítsa neki a Mantis stílust.

Fushanban (Shantung tartományban) három tanítványt fogadott magához, akiknek egyike Wong Wing Sang volt, aki a stílust megörökölte tőle. A Lee San Chine és Sing Sil között fennálló kapcsolat a Hét Csillag Imádkozó Sáska tradíció által közismert, ám más források ezt nem erősítik meg. Néhány Qingdao mester szerint Lee San Chine Mester eredetileg két formagyakorlatot tanított:

Dobbanó Lábak (Bengbu, Bung Bo), más néven Dobbanó Lábak Yantai Városból (Yantai Bengbu) Akadály (Lanjie) Más források szerint még 4 másik formát is tanított: Tizennyolc Alapelem (Shiba Su), Keménység elkerülése (Duo/Zuo Gang), Hatásos lágyság (Rou Ling), Elkapni a kabócát (Buchan).