TÁVOLKELETI MERIDIÁN MASSZÁZS

Kezelési módszerünk, egy olyan komplex, izületkimozgató és energetikai elemeket egyaránt tartalmazó egésztest gyúrás, melynek célja a test harmónikus működésének megőrzése, ill. helyreállítása.

Célja a test statikai, energetikai, izomzati egyensúlyának elváltozásainak kezelése, a kezelő gyakorlati és empatikus lehetőségei szerint az elváltozások okainak feltárása, a test öngyógyító erőinek aktivizálása.

A kezelések ázsiai masszázstechnikák és energetikai gyógyító módszerek ötvözésével alkotnak egységet. Fő alkotó elemei a Saionji Masayuki prof. által megalkotott Yumeiho masszázs, a tibeti Satva Marga masszázs, a Pránanadi energetikai gyógymód, thai masszázselemek és 14 év kezelési tapasztalatai.

Alkalmazási területe igen széleskörű, tekintve hogy ezeket a technikákat eredetileg a szerzetesek, harcművészek, (a kettő gyakran egy) testi-lelki teljesítőképességének fokozására  használták. Ma már az eredeti funkció mellett, mozgásszervi és nem ritkán belszervi problémák kezelésében és gyógyításában segít. Bár a keleti gyógymódok a harcművészetekhez hasonlóan hagyományőrzőek és kötöttek a technikák, a gyakorlat azt mutatja hogy a közös tőről eredeztethető módszerek ötvözése nem hiba; és hasonlóan egy sokoldalúan képzett harcművészhez, aki több stílusban is jártas, egy terapeuta is sikeresebben kezel, „harcol” ha szélesebb az eszköztára, látásmódja, tudása.