Vida Krisztinának hívnak, 2007-ben kezdtem el tai chi chuan-t tanulni a Golden Tiger’s Kung Fu School egyesületnél Sifu Kovács László vezetésével. Hosszabb keresés után ennél az egyesületnél találtam meg azt az elméleti és gyakorlati tudást, tradicionális oktatási módszert és gondolkodásmódot, mely számomra a kínai harcművészetek és a tai chi chuan elengedhetetlen része.

Tanulmányaim kitérnek a 24, 88, valamint 108 lépéses tradicionális jang stílusú formagyakorlat, szablya formagyakorlat, ülő és álló meditációk, csikung (qigong) gyakorlatok, valamint lökőkéz technikákra.

2009-ben lehetőségem adódott, hogy Hong Kong-ban Chan Kwoh Wah mestertől kezdjem el a chan tai chi tanulását. Ezen út során vettem részt a Grand International Competition for Traditional Material Art and Tai Chi versenyen Hong Kongban, ahol pusztakezes tradicionális jang formagyakorlattal 3. helyezést értem el.

2010 májusában egyesületünk is részt vett a Perugia-ban rendezett nemzetközi World CKA versenyen, ahol pusztakezes tradicionális jang formagyakorlattal 4. helyezést értem el.

Eredmények:

  • 2009. Nemzetközi verseny, Hong Kong - tradicionális jang tai chi formagyakorlat III. hely
  • 2010. World CKA, Pereguia - tradicionális jang tai ci formagyakorlat IV. hely
  • 2015. Hét Csillag Sáska OB - tai chi formagyakorlat női kategória I. hely

2010 óta instruktorként segítem Mesterem munkáját, tartok edzéseket.