WONG WING SANG

kungfu-mester02-18861Wong Wing Sang

Más fordításokban: Wang Rong Sheng, Wang Yun Chun, Wang Yun Sheng, Wong Wing Shen, Wang Yung Shang, Wong Ywing Sun, Wong Wing San, Wang Yong Chun.

1854-ben született Fushan járásban, Shantung tartományban. Amikor Lee San Chine Mester megérkezett Fushanba, többektől hallott Wong Wing Sangról, a helyi bajnokról. Lee Mester találkozott Wong Wing Sanggal, és megkérte, mutassa be azon képességeit, amelyek segítségével bajnok lett. Wong
Wing Sang mérges lett Lee Mester lebecsmérlő szavaira. Megtámadta Lee Mestert, és nem találta el, csak a levegőt. Lee Mester mintha elillant volna. Wong Wing Sang még többször
próbálta megütni, de láthatóan teljesen esélytelen volt. Amikor ráébredt, hogy egy nálánál sokkal több tudással és ismeretekkel rendelkező emberrel hozta össze a sors, Wong Wing  Sang mélyen meghajolt, és megkérte Lee Mestert, hogy fogadja tanítványául. Wong Wing Sang a következő három évét csak és kizárólag mestere tanítása alatt töltötte.

Mivel gazdag családba született, Wong Wing Sangnak megvolt a lehetősége, hogy a stílust  bármikor gyakorolja, ezért nagyon magas szintet ért el viszonylag rövid idő alatt. Mivel nem volt szüksége arra, hogy dolgozzon, soha nem tanította a stílust nyíltan. Wong Wing Sang barátja volt Hao Liang Ru-nak, a Mei Hua Tang Lang (Szilvavirág Imádkozó Sáska stílus) mesterének. Ezért jól megalapozott az a feltételezés, mi szerint megmutatták egymásnak technikáikat.

Az 1890-es években Wong Wing Sang kialakította a „legtisztább” Chut Hsing Tong Long formagyakorlatokat a Chang Quan technikák és Lee San Chine Mester Imádkozó Sáska technikáiból. Wong Wing Sang Mester 1926-ban halt meg.