IX. SEVEN STAR MANTIS KUNG FU ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

március 30-án megrendezésre került…

296077-558232364203025-1696618464-n-17419

 

 

Sáskajárás Óbudán

( IX. Seven Star Mantis kung fu országos bajnokság)

Természetesen nem az egyenesszárnyúak rendjébe tartozó kicsiny rovarok lepték el a III. kerületet, hanem a magyarországi Seven Star Mantis kung fu stílus soron következő országos bajnokságát rendezték meg immáron kilencedszer, a Dr. Szentgyörgyi Albert Általános Iskola tornatermében március 30-án.

Nagy örömmel láttuk, hogy a stílus gyakorlói – kicsik és nagyok – szépszámmal érkeztek, hazánk több pontjáról, hogy részt vegyenek a budapesti Golden Tigers Kung Fu Iskola rendezvényén. Az eseményt jelenlétével megtisztelte Lee Kam Wing nagymester, a Seven Star Mantis stílus vezetője és Zentai Oszkár a Józsefvárosi Humánszolgáltatási Bizottság elnöke is.  Noha a hangulat családias volt és a különböző iskolák mesterei és versenyzői üres perceikben kedélyesen beszélgettek egymással, a hangsúly természetesen mégis a megmérettetésen volt.

A versenyzők pusztakezes és fegyveres formagyakorlatokban illetve a Hét Csillag Imádkozó Sáska stílus harci repertoárját felvonultató, különleges szabályrendszerű küzdelemben mérték össze tudományukat. A mantis küzdelem különlegessége, nemcsak abban áll, hogy a stílus majdnem minden technikája alkalmazható és megengedett, hanem abban is, hogy a versenyzők először három súlycsoportban (-70, 70-80, 80+) harcolnak egymással, majd a kategóriák győztesei körmérkőzéses alapon döntik el, hogy ki a stílus legjobb harcosa.

Harci szellem, veríték, itt-ott egy-két csepp vér, és nagyon magas színvonal – így összegezhetjük a látottakat, mert azt gondolom, hogy idén nemzetközi mércével is magas színvonalú technikai, taktikai felkészültségről adtak tanúbizonyságot a részvevők.

Azt, hogy mennyit fejlődött a stílus Magyarországon, jól mutatták a gyors, dinamikus formagyakorlatok és parázs küzdelmek. De mindközül kiemelkedett a küzdelmi kategória abszolút bajnoki döntője, amely Rödönyi Gábor (Golden Tigers) hátsérülése miatt sajnos csak egy mérkőzésre redukálódott. Ezen az összecsapáson azonban – amit a Golden Tigers-es Fekete Tamás és a nyíregyházi Farkas Tamás (Spirit S.E.) vívott egymással – a harcművészet minden szépségével találkozhattunk. Mindkét fél a fizikumának és súlycsoportjának megfelelő előnyöket remekül használva, nagyot küzdött. A remek színvonalú, kifejezetten látványos meccs után végül Fekete Tamás kezét emelte magasba a mérkőzést vezető Lee nagymester.

Mindenképp ki kell még emelni Mudri Csenge (Spirit S.E.) produkcióját, aki junior korúként a felnőttek között tudott bajnoki címet szerezni pusztakezes formagyakorlatban, amiért hatalmas elismerést és gratulációt érdemel.

Lee Kam Wing nagymester a verseny végeztével megköszönte a Golden Tigers iskolának a remek szervezést, gratulált a győzteseknek és kifejezte elégedettségét a látottakkal kapcsolatban. Kiemelte, hogy a Magyar iskolák nemzetközi szinten is magas színvonalat képviselnek és az idei bajnokok megfelelően magasra tették a mércét a következő generációk számára.

Ennél nagyobb elismerést valószínűleg sem a mesterek, sem pedig a tanítványok nem kívánnak maguknak, ezért remélhetőleg, a tizedik, jubileumi országos bajnokságra ugyanilyen odaadással készülnek majd és még jobb és látványosabb produkciókkal rukkolnak majd elő.